Spring over menu
forside information lyd kontakt
Praktikpladsen - mødested for elever og virksomheder Login | Glemt adgangskode?

Sådan får du adgang til sider med hængelås

Du har følgende muligheder


Hvis du er tilmeldt en erhvervsskole, så henvend dig i skolens elev- eller praktikadministration eller til din kontaktlærer.

Du kan først få koder, hvis du er tilmeldt en erhvervsskole.
Find din kommende erhvervsskole på Elevplans oversigt over alle erhvervsskoler.

Har du glemt dine koder?


Spørg i skolens praktikadministration eller spørg din kontaktlærer.

Hvis du har været logget ind før, kan du klikke på ”Glemt adgangskode?” og få dine koder tilsendt. Det kræver dog, at du har registreret din e-mailadresse i systemet.

Hvad skal jeg bruge adgangen til?


Hvis du er i skolepraktik eller gerne vil i skolepraktik, så er det et krav fra Undervisningsministeriet, at du har en synlig profil her i systemet.

Virksomheder kan søge efter elever i systemet. Det, de ser, er det, du har skrevet i din personlige profil, hvis den er gjort synlig.

Hvis en virksomhed har slået en ledig praktikplads op i systemet og du er logget ind, så kan du bruge din personlige profil som grundlag for at sende en elektronisk ansøgning til virksomheden, direkte fra systemet.

Uden koder kan du også have stor glæde af systemet


  • Flere og flere virksomheder bruger praktikpladsen.dk til at opslå ledige praktikpladser.


  • Du kan benytte ”Søg godkendte virksomheder” og finde alle virksomheder, der er godkendt til at uddanne elever i en eller flere erhvervsuddannelser. Finder du her en virksomhed, hvor du gerne vil i lære, skal du søge med almindelig papirpost, og du bør gøre opmærksom på, at din ansøgning er uopfordret.


  • Du kan slå op på praktik- og jobsituationen inden for de forskellige uddannelsesområder og få en fornemmelse af, om det er nemt eller besværligt at få en praktikplads inden for et bestemt område.